Ons verhaal

Dagelijkse koffiebeleving begint uiteraard bij de belangrijkste locatie, thuis. Een fijn ritueel waarmee jij je dag begint. Maar zijn we tevreden met onze koffie thuis?

Tijdens de vakantiereis door het prachtige Toscaanse gebied was de perceptie van koffiebeleving volledig omgeslagen. Naast het feit dat Toscane de bakermat van de renaissance is, is het ook een gebied dat bekend staat om zijn culinaire kunsten en unieke smaakervaringen. Passievolle Toscanen weten inderdaad het optimale uit het leven te halen en Toscaanse koffie is geen uitzondering.

Thijs en Ramil zaten in een charmant restaurantje gelegen tussen prachtige groene heuvels vlakbij een idyllisch stadje Arezzo. “Buongiorno”, zei de enthousiaste bedieningsmedewerker. Na een uitgebreid lekker ontbijt met een prachtig uitzicht naar de glooiende heuvels en weelderige valleien, was het tijd voor een kopje koffie. Helemaal onder de indruk van de net gedronken goed gebalanceerde koffie met een juiste combinatie van smaak, volheid en aroma, hebben Thijs en Ramil aan de medewerker gevraagd wat voor koffie het was. Het bleek een koffie te zijn van een lokale koffiebranderij “Caffe d’Italia” vlakbij een sprookjesachtig dorpje Terranuova Bracciolini, Arezzo. Het deel van Toscane met betoverend landschap, gekroonde kunstwerken van Piero della Francesca en unieke overheerlijke smaaktradities.

Na het online opgezocht te hebben, bleek dat merk Caffé d’Italia naast een uitgebreid assortiment aan unieke espresso, koffie en thee producten ook nog eens stijlvolle apparaten heeft van eigen merk. De apparaten zijn ontworpen met een inventieve Italiaanse elegantie. Vol met enthousiasme hebben Thijs en Ramil contact opgenomen met Caffé d’Italia om te vragen of hun producten ook online vanuit Nederland aangeschaft kunnen worden. Helaas hadden ze überhaupt geen webshop voor de consumenten.

De strijd om elke ochtend thuis in Nederland de intense koffiebeleving van Arezzo te kunnen herleven en deze smaakvolle ervaring met anderen te kunnen delen was begonnen. Na een half jaar was het eindelijk gelukt om de lekkerste koffie van Toscane naar Nederland te brengen en voor alle genieters beschikbaar te stellen.

Een stukje van magische Toscane in uw huis!