In 32 landen verkrijgbaar
Bezorging alleen in Nederland
Beoordeeld als
4.5/5

Ons verhaal

Hoe het allemaal begon

Dagelijkse koffiebeleving begint uiteraard bij de belangrijkste locatie, thuis. Een fijn ritueel waarmee jij je dag begint. Maar zijn we tevreden met onze koffie thuis? Tijdens de vakantiereis door het prachtige Toscaanse gebied was de perceptie van koffiebeleving volledig omgeslagen. Naast het feit dat Toscane de bakermat van de renaissance is, is het ook een gebied dat bekend staat om zijn culinaire kunsten en unieke smaakervaringen. Passievolle Toscanen weten inderdaad het optimale uit het leven te halen en Toscaanse koffie is geen uitzondering.
Thijs en Ramil, de eigenaren van Caffè d'Italia.
Thijs en Ramil, de eigenaren van Caffè d'Italia.

Thijs en Ramil (studievrienden) zaten in een gezellig restaurantje gelegen tussen prachtige groene heuvels vlakbij het idyllische stadje Arezzo. ‚ÄúBuongiorno‚ÄĚ, zei de enthousiaste gastvrouw. Na een uitgebreid lekker ontbijt met een prachtig uitzicht over de glooiende heuvels en weelderige valleien, was het tijd voor een kopje koffie. Helemaal onder de indruk van de net gedronken, goed gebalanceerde koffie met een juiste combinatie van smaak, volheid en aroma, hebben Thijs en Ramil aan de gastvrouw gevraagd wat voor koffie het was. Het bleek een koffie te zijn van een lokale koffiebranderij ‚ÄúCaff√® d‚ÄôItalia‚ÄĚ van de familie Bianchini. Ze pakten de auto en reden naar de koffiebranderij.

Prachtige groene Italiaans koffie velden in de stralende zon

Familie bedrijf Bianchini

Rijdend door het glooiende heuvellandschap kwamen de jongens aan bij de koffiebranderij. Deze ligt vlakbij het sprookjesachtig dorpje Terranuova Bracciolini in de Toscaanse streek Arezzo. De jongens werden hartelijk ontvangen in de koffiebranderij door Roberto (vader) en Lorenzo (zoon) Bianchini en hoorden hun visie over koffiebeleving en gastvrijheid. Een echt goede koffie drink je in Itali√ę bij een klein cafeetje aan de bar waar een professionele barista werkt. De Bianchini familie begon met het ontwikkelen van horecamachines, koffieblends en capsules voor de horecabranche omdat in de normale restaurants en caf√©s niet altijd een goede barista aanwezig is om een goede koffie te serveren van constante kwaliteit. Na dat succes zijn ze ook designvolle machines voor de mensen thuis gaan ontwikkelen wat ook een succes bleek te zijn.

Sinds 2019 in Nederland

Na deze prettige kennismaking en de daarop volgende gesprekken en ontmoetingen gaven zij Thijs en Ramil het vertrouwen om in Nederland het koffieavontuur aan te gaan. Na een periode van testen en veel positieve reacties besloten Thijs en Ramil dezelfde koffiebelevenis met Nederlandse koffieliefhebbers te delen. Naast 18 landen zoals Itali√ę, Spanje, Frankrijk, Engeland, Chili, Mexico, Marokko, Ivoorkust, Albani√ę, Bulgarije en Malediven¬† is Caff√® d‚ÄôItalia sinds 2019 ook in Nederland met in meerdere fysieke verkooppunten.¬†

Uitzicht van een oud Toscaans dorp met in de verte bergen
Video afspelen
montepulciano-2340408_960_720.jpg
Video afspelen