In 32 landen verkrijgbaar
Bezorging alleen in Nederland
Beoordeeld als
4.5/5

Waarom een chic zwarte koffiemachine

zwarte koffiemachine zwart met melkopschuimer zwart

Een zwarte koffiemachine. Misschien wel de meest voorkomende kleur van koffiemachines. Koffieliefhebbers geven uitleg voor hun keuze.

De zwarte koffiemachine is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keukens. Veel koffieliefhebbers gaan voor de kleur zwart. Na de artikelen van de Ferrari rode koffiemachine en de parel witte koffiemachine kan een artikel over deze kleur natuurlijk niet achterblijven. Ook in dit artikel vroegen we weer verschillende B&B eigenaren en consumenten waarom ze voor zwart hebben gekozen.

zwarte koffiemachine Magica & Mago

Zwart associëren we met

Even stil staan bij de kleur zwart. Wat kan deze kleur oproepen? Je kan mogelijk zelf voorbeelden bedenken hoe en waar je deze kleur mee kan associëren. Wat denk je van:

  • Glamour;
  • Elegantie;
  • Voorzichtigheid; 
  • Degelijk;
  • Mysterie.
En natuurlijk niet te vergeten, de kleur van (zwarte) koffie.

Een zwarte koffiemachine passend in Brabantse B&B’s

Frankenven B&B Droom in het bos

Aan het Frankenven in de Oisterwijkse bossen bij B&B Droom in het bos staat een zwarte koffiemachine. De Magica & Mago. Eigenaar John zegt: “Wij hebben voor de kleur zwart gekozen omdat het past bij het zwart van onze gevel/kozijnen en retro koelkast in de buitenkamer. Daarnaast is zwart ook wel een ‘mode’ kleur momenteel”

Leo, eigenaar van B&B Anno 1900 uit Berlicum heeft ook een zwarte koffiemachine. “Wij hebben gekozen voor de zwarte Magica & Mago omdat deze zo goed staat tegen de grijze achtergrond. Terwijl de koffiemachine met melkopschuimer niet dominant worden. Glanzend zwart is ook wel chic.'”.

zwarte koffiemachine

We blijven nog even in Brabant. In Lage Mierde hebben Monique en André Domestico Bed & Breakfast. Monique begint haar verhaal. “Kleur bekennen.. De witte of rode Chikko zijn natuurlijk echte eyecatchers. Heel gaaf als dat in je interieur past. Onze B&B ligt direct in de natuur en de kamers hebben daarbij een passend interieur. Rustig en natuurlijk van kleur maar wel met flinke statements.

zwarte koffiemachine met melkopschuimer

Voor ons was het meteen duidelijk dat zwarte of zilvergrijze koffiemachines daarbij het meest passend zijn. Niet te opvallend maar juist rustig en daarmee heel stijlvol. In de kamers met meer zwarte accenten is het de zwarte Chikko geworden en in de kamer met meer houtaccenten staat de zilvergrijze Chikko. In de keuken hebben wij een zwarte Magica & Mago.

In Drentse B&B’s past een zwarte koffiemachine ook

Van Brabant naar Drenthe. In Roderwolde bij Bed & Breakfast De Engelhoeve van Paul staat zowel een zwarte Magica & Mago als een Chicko koffiemachine. Paul houdt het kort en zegt: “Zwart past het beste in ons interieur”.

Chic zwarte koffiemachines bij Expert Hoogezand

Bij Expert Hoogezand zijn alle koffiemachines te koop. De ‘Magische Magica & Mago’ en de ‘Compacte’ Chikko. De ‘Brass Birba’ en de chique ‘Bella Perla’ zijn exclusief verkrijgbaar bij Expert Hoogezand. Meer informatie over deze zwarte en andere kleuren koffiemachines lees je hier.

Wat zeggen consumenten over de zwarte koffiemachine?

“De zwarte koffiemachine past op elke plek in het huis”

“Op deze koffiemachine zie je weinig koffiespetters, lekker praktisch”

“Het zijn fraaie chicque machines, elegant en stijlvol”

Lees ook